Al jaren succesvol


Reeds op 7 jarige leeftijd is oprichter/eigenaar Jan van Mensvoort begonnen met paardrijden, eerst kwamen de pony's. Later stapte hij over op handelspaarden van vader Piet van Mensvoort die een manege/handelsstal runde aan de stokhasseltlaan in Tilburg.
De paarden van Piet van Mensvoort kwamen uit op concoursen door heel Nederland, waar dan ook vele successen mee geboekt werden. Onder andere in 1964 werd Jan met zijn paard Franswa kampioen military in Waalwijk en in dat zelfde jaar in Amsterdam waar Jan Nederlands jeugdkampioen werd, eveneens met Franswa.

Na diverse stageplaatsen is Jan in 1973 voor zichzelf begonnen met het rijden en bemiddelen in de aan- en verkoop van spring en dressuurpaarden. Ook hier zijn diverse goede paarden aangekocht voor sponsoren die later in de sport zich zeker bewezen hebben.
•     Zamira ZB = Ramiro x Doruto
•     Felix = Maykel x Farn
•     Legato = Jasper x Farn
Deze paarden hebben vele prestaties geleverd op internationale concoursen. En niet te vergeten de hengst Gondo van de landelijke rijhoeve, die in 1985 goedgekeurd werd als dekhengst bij het BWP.

Vanaf 1996 zijn "The Overbroeck Stables Belgium "gevestigd in het Belgische Ravels-Eel.

Kom gerust eens een kijkje nemen, de koffie staat klaar.

 
The Overbroeck Stables België - © 2012 - DOEN! Webontwerp en Grafisch ontwerp